ΑΜΕΑ

Κέντρο ΑΜΕΑ

Με στόχο την ανάπτυξη και την υλοποίηση μιας κοινωνικής πολιτικής που σέβεται την διαφορετικότητα, που προστατεύει τα εκπαιδευτικά, τα κοινωνικά, τα εργασιακά δικαιώματα και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των ΑμεΑ, κάναμε στοχευμένες επιλογές:

-Μειώσαμε κατά 30% τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και  ηλεκτροφωτισμού  για  άτομα  με  αναπηρία  σε  ποσοστό  67%  και  άνω.

-Παρέχουμε δωρεάν μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο, για παιδιά με  αναπηρία.

-Ισχυροποιήσαμε την φωνή των συλλόγων ατόμων με αναπηρία, καθιερώνοντας τη συμμετοχή τους στις συμβουλευτικές επιτροπές του Δήμου.

-Διασφαλίσαμε το δικαίωμά τους στην εργασία, μέσω των προγραμμάτων  απασχόλησης ΑμεA,

-Συνεργαστήκαμε με φορείς και οργανώσεις που μεριμνούν για παροχή  υπηρεσιών στα ΑμεΑ.

-Συνεργαστήκαμε με την Πανελλήνια Εθελοντική Οργάνωση Αγωγής Υγείας «Αλληλεγγύη Υγείας» και τους Γιατρούς του Κόσμου, και εξασφαλίσαμε οδοντιατρική κινητή μονάδα και ιατρικό προσωπικό, για δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ.

 

ΟΙ  ΔΟΜΕΣ

 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

H δομή αυτή λειτουργεί μαζί με το Ειδικό Εργαστήρι, σε κτήριο επί της  οδού Αιανής, σε οικόπεδο που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Δήμος. Αναλάβαμε το σύνολο των λειτουργικών δαπανών της δομής, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της, γνωρίζοντας ότι αντίστοιχες δομές στη χώρα κλείνουν λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων.

ΕΕΕΕΚ

Η δομή φιλοξενείται σε κτήριο του Δήμου Κοζάνης, το οποίο βρίσκεται στην Τ.Κ. της Νέας Νικόπολης και παραχωρήθηκε για αυτό τον σκοπό. Συνεργαζόμαστε στενά με τη διεύθυνση του Σχολείου και στηρίζουμε την αδιάλειπτη  και  καθημερινή λειτουργία  του.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Το ειδικό δημοτικό σχολείο θα στεγαστεί σε κτήριο που θα κατασκευαστεί στην οδό Ιωνίας, σε οικόπεδο 1.310m2, που παραχώρησε ο δήμος  Κοζάνης. Έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες και έχουν  ολοκληρωθεί  όλες οι διαδικασίες τροποποίησης του σχεδίου που απαιτήθηκαν.

Σύλλογος  παιδιών  με αυτισμό

Έχουμε παραχωρήσει οικόπεδο έκτασης 2.000m2 στην Τ.Κ. Aργίλου, για  την ανέγερση του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων. Αναλάβαμε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ωρίμανση των διαδικασιών και την ολοκλήρωση του κτηρίου.

«Κιβωτός»

Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε δομή ιδιωτικής πρωτοβουλίας που εξυπηρετεί  τις ανάγκες των ΑμεΑ και βοηθούμε τη λειτουργία τους.

Παραχωρήσαμε τη χρήση του παλιού σχολείου της Τ.Κ. Αργίλου, στην «Κιβωτό», προκειμένου να στεγαστεί η δομή και οι δραστηριότητές της.

«Βοήθεια στο σπίτι»

Διευρύναμε την δραστηριότητα της δομής «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορούν να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες και στις οικογένειες με ανάπηρα μέλη. Προσφέρουμε σ’ αυτές τις οικογένειες φαγητό απ’ τα  δημοτικά συσσίτια και υγειονομικές υπηρεσίες.

Παρεμβάσεις – Προσβασιμότητα

– Ράμπες πεζοδρομίου.

Κατασκευάσαμε σε όλους του κεντρικούς δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, ράμπες που εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση και μετακίνηση  των ΑμεΑ.

–  Στάθμευση.

Αναγνωρίζουμε την διαφορετικότητα για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και γι’ αυτό δημιουργήσαμε περισσότερες από 52 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, στην  περιοχή του κέντρου και ευρύτερα.

–  Ασανσέρ

Διασφαλίσαμε την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ  στα Δημόσια  κτίρια, τοποθετώντας ασανσέρ και κατασκευάζοντας ειδικές ράμπες σε αυτά.

 

 

 

01.05.2014
ΕΝΟΤΗΤΑ