Λάζαρος Μαλούτας: «Ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες»

«Ο Δήμος Κοζάνης ήταν και θα είναι αρωγός για το νοσοκομείο, με βασικό στόχο να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες τις βέλτιστες υγειονομικές υπηρεσίες» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης,  και συνέχισε λέγοντας πως «απαίτησή μας είναι ένα νέο νοσοκομείο στον κόμβο της Εγνατίας, το οποίο θα εξυπηρετεί πληθυσμιακά το μεγαλύτερο μέρος πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επιτύχουμε».

Το γεγονός ότι ο ζωτικός χώρος του Μαμάτσειου (Δήμοι Κοζάνης, Βοΐου, Σερβίων –Βελβεντού) μαζί με τους  μετακινούμενους στον άξονα της Εγνατίας οδού  αποτελεί το 40% του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας, ενισχύει την πρότασή μας, δεδομένου ότι το «Μαμάτσειο» αποτελεί ένα από τα πρώτα νοσοκομεία της χώρας σε προσέλευση στα ΤΕΠ, σε σχέση με αντίστοιχης  δυναμικότητας κλινών νοσοκομεία».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης», επεσήμανε πως ο Δήμος Κοζάνης συγχρηματοδότησε την κατασκευή του κτηρίου που φιλοξενεί τον μαγνητικό τομογράφο στο νοσοκομείο, συνέβαλλε επίσης στην ανακαίνιση των θαλάμων του Χειρουργικού Τομέα, ενώ πραγματοποίησε και δωρεά ενός ασθενοφόρου (Δεκέμβριος 2012) το οποίο στελέχωσε το υπάρχον  δυναμικό του, θέλοντας να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής, Ροδιανής και  Άνω Κώμης, ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε πως σε κάθε Τοπική Κοινότητα δίνουμε προτεραιότητα στη διατήρηση της παραγωγικής  ταυτότητας, αλλά και  τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών απασχόλησης. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην παροχή υπηρεσιών που συντελούν στη συγκράτηση της νεολαίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκει τις δικές της διεξόδους στον τόπο που κατοικεί, ενώ έχουμε ήδη δρομολογήσει δράσεις και έργα, ικανά να δώσουν νέα πνοή στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα».

14.05.2014
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ