Λ. Μαλούτας: «Η πολιτιστική μας ταυτότητα αποτελεί έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης»

9-5-2014

«Η πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου μας είναι η μεγάλη μας δύναμη, είναι ένας ισχυρός μοχλός ανάπτυξης, ένας αναπτυξιακός πόλος που πρέπει να αναδειχθεί», αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στο πλαίσιο θεματικής συνάντησης που είχε με φορείς και πολίτες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης», ανέφερε εμφατικά «Η  περιοχή μας διαθέτει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας, τη Χαρτοθήκη, την Πινακοθήκη που πρόκειται να υλοποιηθεί, τον νέο οικισμό της Ποντοκώμης με το παραδοσιακό ποντιακό κέντρο , το ΔΗΠΕΘΕ, τη ζωντανή παράδοση του τόπου, τόσο από το προσφυγικό όσο και το ντόπιο στοιχείο, με θεατρικές ομάδες, μουσικές ομάδες, καλλιτέχνες που δημιουργούν. Υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος  που  θα αναδείξουμε σε αναπτυξιακό πόλο, υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις, με στόχο  την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Η Κοζάνη είναι το σταυροδρόμι της Δυτικής Μακεδονίας και πρέπει να το αναδείξουμε».

Τη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Κοζάνης στον αθλητισμό και τη νεολαία, επεσήμανε ο κ. Μαλούτας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με φορείς και συλλόγους του αθλητικού τομέα και υπογράμμισε πως «   παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις περικοπές των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κρατήσαμε ανοιχτές όλες τις αθλητικές υποδομές χωρίς καμιά υστέρηση.  Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν κανονικά προς όφελος των δημοτών, των συλλόγων  και κυρίως της  νεολαίας,  του πιο δυναμικού κομματιού του Δήμου μας, με πολλές και αναγνωρίσιμες διακρίσεις σε πολλά αθλήματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Κλείνοντας ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι «στηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο, την υλοποίηση αθλητικών γεγονότων στον Δήμο μας  και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».

 

10.05.2014
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ